sâmbătă, 14 martie 2009

Hop si eu cu sfaturi

Va rog nu-mi sariti in cap. Stiu ca sfaturile se dau atunci cand sunt cerute, dar....este bine sa va folositi de experienta altora in beneficiul D-voastra. Asadar....
In primul rand tineti cont de faptul ca o vacanta reusita necesita o pregatire prealabila foarte bine pusa la punct. Si credeti-ma pe cuvant planificarea unei vacante sau a unei calatorii este unul dintre cel mai importante aspecte.
Alegerea unei unitati de cazare. Fie ea pensiune, vila, han, cabana sau hotel, locatia in care va veti petrece vacanta binemeritata ar trebui sa va ofere tot confortul si relaxarea de care aveti nevoie .
Desigur exista posibilitatea ca an de an sa mergeti in aceasi locatie...sau nu. De aceea ar fi util sa cautati inainte prin ofertele extrem de variate ale hotelierilor romani si sa alegeti ceea ce este mai bine pentru Dvs si familia Dvs.
Daca aveti copii ar trebui sa cautati cazare care va ofera si gradinita sau spatiu de joaca pentru copii.
Daca ati venit pentru relaxare ar fi bine sa alegeti o locatie ce are posibilitatea sa va ofere si masaj.
Daca sunteti pasionat de inot cautati o unitate hoteliera cu piscina. Ofertele de cazare sunt foarte variate si multe unitati hoteliere au inclus in pretul cazarii foarte multe facilitati :parcare gratuita si pazita, sala de forta, gradinita, baby-sitter etc.
Dupa ce ati clarificat toate aceste aspecte mai aveti de facut un singur pas. Cititi forumurile si feedback-urile despre unitatea de cazare aleasa de Dvs sa vedeti daca descrierea facuta de ei coincide cu ce se intampla la fata locului. Descrierile sunt deseori subiective si nu reflecta situatia reala.
Stim ca timpul Dvs este pretios dar alocati cateva ore pentru clarificarea celor enumerate mai sus si nu veti avea surprize. Pana la urma de asta depinde succesul vacantei Dvs.
Va prezentam minimul necesar de informatii pe care sa le obtineti inainte sa plecati in vacanta:
- verificati starea vremii. Nu va doriti sa ploua cand plecati in concediu pentru plimbari dar nici sa nu fie zapada cand vreti sa schiati. Deasemenea ar fi neplacut sa va intoarceti din drum pentru ca drumurile sunt inchise.
- verificati starea drumurilor. In afara aspectului mai sus mentionat ati putea avea surpriza ca un drum care pe harta apare drept "Drum judetean" sa fie de fapt impracticabil. Noi am patit-o.
-verificati temeinic unitatea hoteliera la care doriti sa va cazati. Cum spuneam descrierea facuta de ei este deseori subiectiva si nu reflecta realitatea de la fata locului. Cititi forumurile, puneti intrebari, cautati articole despre ei.
- verificati serviciile care va sunt oferite. Nu v-ar placea sa constatati ca la acea unitate nu puteti servi masa.
- verificati prezenta retelelor de telefonie mobila. Nu radeti. Noi am patit-o.
- verificati accesul la internet. Chiar daca sunteti in vacanta nu puteti renunta la acest serviciu.
- aveti grija ca atunci cand vantul bate cu putere telecabinele nu functioneaza.
- daca doriti sa vizitati Transfagarasanul verificati daca este deschis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu